PROFESSIONAL  GARMENTS

Le Shop

VITA / Corporate Information

About Vita

VITA skapar kläder för det professionella livet i varumärkesbyggande design. Design som åldras med stil och som lever länge. VITA gör plagg som är värda att vårda och som vårdar sin ägares utstrålning och personlighet. Med fantastisk passform och de skönaste kvalitéerna gör vi personalen till företagets allra bästa ambassadörer. De bär fram varje företagets anda och själ. Klä dem rätt och de höjer värdet på ert varumärke varje dag. VITA är inte bara en investering i personalens look, det är en direkt investering i ert varumärke.

 

VITA väljer alltid det långsiktiga alternativet och värnar om långsiktiga

relationer med såväl kunder som leverantörer.

Löfte

Vita skall på ett långsiktigt och hållbart sätt producera plagg som höjer och

stärker kundens varumärke. Vita skall alltid stå för stil och kvalitet. Vita tänker

aldrig tumma på kvalitén i råvarorna / innehållet i plaggen.

Hållbarhet, både vad gäller plagg och miljö är en självklarhet.

Närproducerat eller miljömärkt är alltid det självklara valet.

Vi eftersträvar att producera plagg med minsta möjliga resa för plagget och dess beståndsdelar, räknat i kilometer, fram till kund. Detta för att på ett enkelt sätt bidraga till en bättre miljö.

Vårt mål är att jobba inom den "inre cirkeln" dvs att alla komponenter och all produktion av Vitas plagg sker inom en snäv radie sett från Vitas huvudkontor.

 

Vision

Vita är ett livsstilsmärke för alla oss vars liv och arbete är ett.  Vita har sin designbakgrund inom Paris Haute Couture, där design och högsta kvalitet

är ledstjärnor och VITA kommer alltid att leva därefter. Vår vision är en sund och långsiktig textilbransch. Allt vi gör kommer att sträva dithän.

 

 

Produktion

Samarbete med en studio/ateljé samt en mindre fabrik i Baltikum i kombination med egen ateljé i Sverige ger kontroll över produktion och kvalitet. Vita utvecklar produkter av hög kvalitet och med noga utvalda material. Vi arbetar med genomgående miljömärkta eller närproducerade material. I arbetet med att ta fram varje produkt väljer vi noga produktens olika komponenter för att kunna erbjuda kunden en produkt med lång hållbarhet och av hög kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

Vita är ett familjeföretag och ägare är familjen Bengtsson.

VD och Creative director är Malin Bengtsson.

Kontakt: malin.bengtsson@vita.se

 

 

 

 

Terms & Conditions    GDPR     About Vita       Career      Press Room       Contact us       Garment Care       Sizechart